Pittermilk - Pastorius Pasteur by Pittermilk

Ο Παστόριους Παστέρ γεννήθηκε ακριβώς εννέα μήνες μετά τη σύλληψή του η οποία έτυχε να γίνει καθώς οι γονείς τους συμμετείχαν σε διάφορες σεξουαλικές δραστηριότητες ακούγοντας το τελευταίο άλμπουμ των Γούεδερ Ρηπόρτ στο πικάπ. Το επίθετό τους προέρχεται από μια μακρινή συγγένεια του πατέρα του με τον γνωστό Παστέρ που ανακάλυψε πως να βράζει γάλα χωρίς να το κάνει γιαούρτι. Από μικρός ο Παστόριους λάτρευε να τρώει παστέλια, ιδίως αυτά με σουσάμια, και το αγαπημένο του φαγητό όταν μεγάλωσε ήταν το παστίτσιο με μπόλικη μπεσαμέλ. Για να καταφέρνει να προμηθεύετε τα υλικά για το παστίτσιο του, ο προτεστάντης Παστόριους έγινε πάστορας σε μια μικρή κοινότητα κάπου σε κάποια αμερικάνική περιοχή δύο βήματα μετά το πουθενά. Για χρόνια το ποίμνιό του αναρωτιόταν πως ένας γάλλος με βαθιά αγάπη για το ελληνικό φαγητό βρέθηκε να τους προτείνει να ψηφίσουν το ρεπουμπλικανικούς υποψηφίους σε κάθε εκλογές, αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα για κάποια άλλη στιγμή.
Τώρα θα περίμενες ότι κάποιος σαν τον Παστόριους Παστέρ που τρώει παστέλια και δουλεύει ως πάστορας θα ήταν επίσης και πούστης. Δυστυχώς για μένα αλλά και ευτυχώς για τον ίδιο μιας και το ποίμνιό του θα τον έκαιγε ζωντανό αν μάθαινε κάτι τέτοιο, οι αυστηροί κανόνες προφοράς της ελληνικής γλώσσας τον απάλλαξαν νωρίς από αυτή την ιδιότητα χωρίς δεύτερες σκέψεις ή φαλλικούς πειραματισμούς. Αντίθετα ο Πάστορας Παστέρ διέθετε μάτια που έπαιζαν αρκετά κάθε φορά που μια γυναίκα περνούσε δίπλα του και είχε εδώ και καιρό συνειδητοποιήσει ότι το μεγάλο του φετίχ ήταν τα μαστάρια ( τα οποία εάν υπήρχε θεός θα τα λέγανε παστάρια και εγώ θα είχα απαλλαχτεί από αυτή την αβάσταχτη ρωγμή στην ηλιθιότητα του κειμένου).
Εκτός από τραγόπαπας, ο Παστόριους ήταν και αρκετά διεφθαρμένος. Είχε διάφορα πάρε δώσε με πολλές σκιώδεις φιγούρες της κοινότητά τους αλλά και αρκετούς «μεγαλοεπενδυτές» της πολιτείας του πουθενά στο οποίο βρισκόταν. Έτσι οι δωρεές που μάζευε το ποίμνιό του για την διάσωση του μέσου αμερικανού τσοπάνη και την συνέχιση των αγώνων του Tea Party κατέληγαν να γίνονται επενδύσεις σε διάφορα πολιτιστικά κέντρα με ονόματα όπως « Η Μοζαμβίκη», « Τα πρόθυμα μπούτια» και μετοχές σε εταιρίας σαν και τις « Pyramida Inc» και «Ellinika Ependytika Omologa Dimosioy LLD.» Η μεγαλύτερη όμως επιτυχία του Παστόριους ήταν στο κλάδο του λαθρεμπορίου στον οποίο έκανε μια πραγματική κίνηση ματ που θα του απέφερε τεράστια κέρδη. Χρησιμοποιώντας τις διασυνδέσεις που γνωστοί του είχαν κάνει κατά το πόλεμο του Ιράκ στη Μέση Ανατολή, αλλά και το Facebook, κατάφερε να μεταφέρει παράνομα στις Η.Π.Α τις μεγαλύτερες ποσότητες τούρκικου παστουρμά από την εποχή που η Εβραϊκή μαφία έπαψε να ελέγχει αυτή την αγορά. Τα McDonalds θα ίδρωναν.
Όταν η συμφωνία διεκπεραιώθηκε, και ο παστουρμάς έφθασε στο μοναδικό λιμάνι που υπήρχε στα δύο βήματα μετά το πουθενά, ο Παστόριους είχε ένα πονηρό χαμόγελο που ξεκινούσε από το αριστερό του αυτί και έφθανε άνετα στο τυλιγμένο παστέλι που είχε στη δεξιά τσέπη του πουκάμισού του. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να κάνει κάτι που ήθελε εδώ και πολύ καιρό αλλά ποτέ δε το έκανε. Ήταν μια από εκείνες τις πράξεις, εκείνες τις ενέργειες που φοβόσουν να κάνεις γιατί δεν ήξερες τι συνέπειες θα είχαν και πως θα ένιωθες κατά τη διάρκειά τους. Παρόλα αυτά εκείνη η μέρα ήταν μέρα επιτυχίας για το Παστόριους και έτσι η αίσθηση του αήττητου και άθραυστου που είχε υπερνίκησε το φόβο και την ανασφάλειά του.
Ο Παστόριους μπήκε στο ελληνικό εστιατόρια ευδιάθετος αλλά βγήκε μετά με ένα φορείο χωρίς να αναπνέει. Ο Παστόριους στραβοκατάπιε τη πρώτη κουταλιά πατσά που έφαγε στη ζωή του. Η αντιστροφή του φθόγγου στο οποίο η ζωή του Παστόριους βασίστηκε ψυχή τε και σώματι αποδείχτηκε αβάσταχτη για τον οισοφάγο του και έτσι σε λίγα λεπτά βρέθηκε να δέχεται μάταια πρώτες βοήθειες από έναν ανειδίκευτο μάγειρα που ήξερε μόνο πως να κάνει τράγο μακαρονάδα χωρίς να κόψει τα κέρατα. Ο θρύλος λέει ότι ακόμα και τώρα που ο Παστόριους είναι θαμμένος εκείνο το καταραμένο κομμάτι από πόδι προβατίνας στροβιλίζεται μέσα στο λαιμό του.

Categories:
Από το Blogger.
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget
Creative Commons License
Rakonto Kulpo by http://rakontokulpo.blogspot.com/ is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.