Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παστόριους Παστέρ


Pittermilk - Pastorius Pasteur by Pittermilk

Ο Παστόριους Παστέρ γεννήθηκε ακριβώς εννέα μήνες μετά τη σύλληψή του η οποία έτυχε να γίνει καθώς οι γονείς τους συμμετείχαν σε διάφορες σεξουαλικές δραστηριότητες ακούγοντας το τελευταίο άλμπουμ των Γούεδερ Ρηπόρτ στο πικάπ. Το επίθετό τους προέρχεται από μια μακρινή συγγένεια του πατέρα του με τον γνωστό Παστέρ που ανακάλυψε πως να βράζει γάλα χωρίς να το κάνει γιαούρτι. Από μικρός ο Παστόριους λάτρευε να τρώει παστέλια, ιδίως αυτά με σουσάμια, και το αγαπημένο του φαγητό όταν μεγάλωσε ήταν το παστίτσιο με μπόλικη μπεσαμέλ. Για να καταφέρνει να προμηθεύετε τα υλικά για το παστίτσιο του, ο προτεστάντης Παστόριους έγινε πάστορας σε μια μικρή κοινότητα κάπου σε κάποια αμερικάνική περιοχή δύο βήματα μετά το πουθενά. Για χρόνια το ποίμνιό του αναρωτιόταν πως ένας γάλλος με βαθιά αγάπη για το ελληνικό φαγητό βρέθηκε να τους προτείνει να ψηφίσουν το ρεπουμπλικανικούς υποψηφίους σε κάθε εκλογές, αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα για κάποια άλλη στιγμή.
Τώρα θα περίμενες ότι κάποιος σαν τον Παστόριους Παστέρ που τρώει παστέλια και δουλεύει ως πάστορας θα ήταν επίσης και πούστης. Δυστυχώς για μένα αλλά και ευτυχώς για τον ίδιο μιας και το ποίμνιό του θα τον έκαιγε ζωντανό αν μάθαινε κάτι τέτοιο, οι αυστηροί κανόνες προφοράς της ελληνικής γλώσσας τον απάλλαξαν νωρίς από αυτή την ιδιότητα χωρίς δεύτερες σκέψεις ή φαλλικούς πειραματισμούς. Αντίθετα ο Πάστορας Παστέρ διέθετε μάτια που έπαιζαν αρκετά κάθε φορά που μια γυναίκα περνούσε δίπλα του και είχε εδώ και καιρό συνειδητοποιήσει ότι το μεγάλο του φετίχ ήταν τα μαστάρια ( τα οποία εάν υπήρχε θεός θα τα λέγανε παστάρια και εγώ θα είχα απαλλαχτεί από αυτή την αβάσταχτη ρωγμή στην ηλιθιότητα του κειμένου).
Εκτός από τραγόπαπας, ο Παστόριους ήταν και αρκετά διεφθαρμένος. Είχε διάφορα πάρε δώσε με πολλές σκιώδεις φιγούρες της κοινότητά τους αλλά και αρκετούς «μεγαλοεπενδυτές» της πολιτείας του πουθενά στο οποίο βρισκόταν. Έτσι οι δωρεές που μάζευε το ποίμνιό του για την διάσωση του μέσου αμερικανού τσοπάνη και την συνέχιση των αγώνων του Tea Party κατέληγαν να γίνονται επενδύσεις σε διάφορα πολιτιστικά κέντρα με ονόματα όπως « Η Μοζαμβίκη», « Τα πρόθυμα μπούτια» και μετοχές σε εταιρίας σαν και τις « Pyramida Inc» και «Ellinika Ependytika Omologa Dimosioy LLD.» Η μεγαλύτερη όμως επιτυχία του Παστόριους ήταν στο κλάδο του λαθρεμπορίου στον οποίο έκανε μια πραγματική κίνηση ματ που θα του απέφερε τεράστια κέρδη. Χρησιμοποιώντας τις διασυνδέσεις που γνωστοί του είχαν κάνει κατά το πόλεμο του Ιράκ στη Μέση Ανατολή, αλλά και το Facebook, κατάφερε να μεταφέρει παράνομα στις Η.Π.Α τις μεγαλύτερες ποσότητες τούρκικου παστουρμά από την εποχή που η Εβραϊκή μαφία έπαψε να ελέγχει αυτή την αγορά. Τα McDonalds θα ίδρωναν.
Όταν η συμφωνία διεκπεραιώθηκε, και ο παστουρμάς έφθασε στο μοναδικό λιμάνι που υπήρχε στα δύο βήματα μετά το πουθενά, ο Παστόριους είχε ένα πονηρό χαμόγελο που ξεκινούσε από το αριστερό του αυτί και έφθανε άνετα στο τυλιγμένο παστέλι που είχε στη δεξιά τσέπη του πουκάμισού του. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να κάνει κάτι που ήθελε εδώ και πολύ καιρό αλλά ποτέ δε το έκανε. Ήταν μια από εκείνες τις πράξεις, εκείνες τις ενέργειες που φοβόσουν να κάνεις γιατί δεν ήξερες τι συνέπειες θα είχαν και πως θα ένιωθες κατά τη διάρκειά τους. Παρόλα αυτά εκείνη η μέρα ήταν μέρα επιτυχίας για το Παστόριους και έτσι η αίσθηση του αήττητου και άθραυστου που είχε υπερνίκησε το φόβο και την ανασφάλειά του.
Ο Παστόριους μπήκε στο ελληνικό εστιατόρια ευδιάθετος αλλά βγήκε μετά με ένα φορείο χωρίς να αναπνέει. Ο Παστόριους στραβοκατάπιε τη πρώτη κουταλιά πατσά που έφαγε στη ζωή του. Η αντιστροφή του φθόγγου στο οποίο η ζωή του Παστόριους βασίστηκε ψυχή τε και σώματι αποδείχτηκε αβάσταχτη για τον οισοφάγο του και έτσι σε λίγα λεπτά βρέθηκε να δέχεται μάταια πρώτες βοήθειες από έναν ανειδίκευτο μάγειρα που ήξερε μόνο πως να κάνει τράγο μακαρονάδα χωρίς να κόψει τα κέρατα. Ο θρύλος λέει ότι ακόμα και τώρα που ο Παστόριους είναι θαμμένος εκείνο το καταραμένο κομμάτι από πόδι προβατίνας στροβιλίζεται μέσα στο λαιμό του.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φύλακας Τρίτο: Ιχθύαγες, Μέρος Πέμπτο

Duel by Pittermilk


« Ξένε, ήρθε η ώρα,» με ξύπνησε ο Βασιλιάς ακουμπώντας με στον ώμο. Χωρίς ούτε καν να ανοίξω τα μάτια πετάχτηκα επάνω και χωρίς να πάρω ανάσα προσπάθησα να καταλάβω που βρίσκομαι. « Που είναι η σκιά;» φώναξα όταν θυμήθηκα τι έγινε τη προηγούμενη νύχτα. « Σε είδα να...» « Σταμάτα,» με διέκοψε ο Βασιλιάς. « Ότι είδες χθες είναι δικό σου. Μη το πεις ποτέ σε κανέναν.» « Ξέρω το όνομα σου,» του είπα και τον έκανα να πάψει και να με κοιτάξει στα μάτια. « Αυτό δεν αφορά αυτή τη στιγμή, ή κάθε άλλη. Ο διεκδικητής έχει φθάσει. Ακολούθησε με.» Ο Βασιλιάς έδειξε με το δεξί του χέρι τον Αγαθίτη και μία άλλη γυναικεία φιγούρα που μας περίμεναν όρθιοι, σκιάζοντας τον κόκκινο ήλιο. Ήταν αρκετά ψηλή, στον ύψος του Αγαθίτη και φορούσε παρόμοια ρούχα με τα δικά του αλλά πιο απλά και σε πιο ανοιχτόχρωμο, θηλυκό χρώμα. Τους πλησιάσαμε αργά και ακολουθώντας τις κινήσεις του Βασιλιά, στάθηκα ακριβώς απέναντι από τον Αγαθίτη που αμέσως σταμάτησε να ψιθυρίζει στην γυναίκα. « Ομιλητή,» είπε ο …

Φύλακας Τρίτο: Ιχθύαγες, Μέρος Τρίτο

Σήμερα είναι μία σημαντική μέρα για το ιστολόγιο. Ο Pittermilk, ο συνθέτης των μουσικών κομματιών που συνοδεύουν τις ιστορίες του φύλακα αποφάσισε να μαζέψει κάθε ανάρτηση έως και τη σημερινή σε μια μουσική συλλογή. Η συλλογή αυτή συνοδεύεται από μικρές περιγραφές στα αγγλικά για κάθε κομμάτι καθώς και από μερικά σκίτσα εμπνευσμένα από τους ήχουν. Οι συλλογή αυτή διατίθεται δωρεάν και μπορείται να τη κατεβάσετε ή απλά να την ακούσετε εδώ.


9 - King Winter by van612

« Οι Ιχθύαγες δε φοβούνται το σκοτάδι,» μου απάντησε μελαγχολικά. « Τα βράδια βλέπουμε καλά χωρίς φως και ακούμε ακόμα καλύτερα.  Για μας η φωτιά είναι μόνο κάτι που καταστρέφει. Είμαστε λαός που αρέσκεται σε αυτά που έχει. Δε μας αρέσουν τα κόλπα και τα τεχνάσματα του νου. "Το πιο χρήσιμο εργαλείο είναι το σώμα μας", λέει ένα παλιό γνωμικό των γονέων μας.» « Τότε γιατί εσείς κάθεστε μαζί μου στη φωτιά, και γιατί έχετε ακόντια μαζί σας;»  « Διαταγές του Βασιλιά Χειμώνα. Βλέπεις, ο καλός Βασιλιάς έχει αποφασίσει πως ο…

Φύλακας Πρώτο: Φιλοξενία

Αποφάσισα να σταματήσω τις Μάσκες για λίγο καιρό. Χρειάζομαι κάμποσο χρόνο ώστε να καταφέρω να εναρμονίσω τις λέξεις με τα αυτό που έχω στο μυαλό μου. Στο ενδιάμεσο αποφάσισα να αρχίσω να αναρτώ μια άλλη σειρά ιστοριών που πιστεύω ότι κινείται σε κατεύθυνση αντίθετη από τις Μάσκες, θεματικά και ελπίζω εκφραστικά. Για να υπάρχει μια άλλη προσέγγιση σε αυτή τη σειρά κειμένων, ο Pittermilk του Alipasas@Giannena αποφάσισε να συνοδεύσει τα κείμενα μουσικά. Μιας και είναι η πρώτη φορά που επιχειρούμαι κάτι σαν και αυτό, κάθε σχόλιο είναι ευπρόσδεκτο. Καλή ανάγνωση.
Pittermilk - Φύλακας//Μέρος Α by Pittermilk

Ήταν  το μοναδικό μπλε στο απέραντο πορφυρό. Παρ’ όλα αυτά έδενε τέλεια με το πορτοκαλί ήλιο που έδυε και τη κόκκινη άμμο στα πόδια του. Παρατηρώντας τον έτσι, συνειδητοποιώ για πρώτη φορά το πόσο μη ανθρώπινος  μοιάζει. Φοράει  ελαφρά, πάνινα  ρούχα κατάλληλα για το κλίμα της ερήμου και ένα χιτώνα  που καλύπτει όλο του το σώμα και ένα μέρος του προσώπου του. Όλα σε χρώμα σκούρου  …